Huolto- ja varaosapalvelut

 • Pienkoneiden huolto ja korjaus
 • Polkupyörien huolto ja korjaus
 • Sähköpotkulautojen huolto ja korjaus
 • Suksien voitelu
 • Laskettelusuksien ja lumilautojen voitelu ja kanttien teroitus
 • Pienkoneiden kasauspalvelu
 • Varaosien, tarvikkeiden ja renkaiden myynti.

 

Huoltopalvelut varataan ensisijaisesti yhteydenotto lomakkeen kautta. Kerro viestissä mahdollisimman tarkasti että mistä laitteesta on kyse ja mikä siinä on vikana tai mitä paveluita haluat. Lomake löytyy yhteystiedoista. (linkki)

Olen sinuun yhteydessä. Kiitos!


Pienkoneiden huolto ja korjaus

Kaikki polttomoottorikäyttöiset koneet ja laitteet tarvitsevat säännöllistä huoltoa. Huoltaminen kannattaa koska silloin laitteen käyttö on turvallista, luotettavaa ja mukavaa. Huollattamalla laitteesi säästyt yllättäviltä ongelmilta tai vahingoilta. Huoltaminen ja korjaaminenkin on edullisempaa kuin uuden hankkiminen. Huollattamalla laitteesi säännöllisesti mahdolliset viat havaitaan etukäteen ja kalliita korjauksia ei välttämättä tarvita. Huoltamalla säästät rahaa.

Eniten harmittaa se, kun moottori ei käy tai laite ei toimi juuri silloin kun sitä tarvitsisi. Polttopuun teko tai ruohon leikkaaminen keskeytyy. Vene jää keskelle selkää tai mopo hyytyy matkalla treffeille. 

On suositeltavaa huollattaa kaikki pienkoneet vähintään kerran vuodessa. Tyypillisesti säännöllisessä käytössä olevat laitteet huolletaan käyttökauden päätteeksi; kesäkäytössä olevat syksyllä ja talvikäytössä olevat keväällä. Jos huolto on kuitenkin silloin jäänyt tekemättä, voi sen suorittaa vielä ennen laitteen käyttöönottoa. Jos laite on ollut poissa käytöstä pidemmän aikaa, kannattaa se tarkastuttaa ja huoltaa ennen kuin käyttö taas aloitetaan.

Ota yhteyttä huoltoon myös, jos laite ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla. Etsitään vika ja tehdään tarvittavat korjaustoimepiteet. 


Kauttani huoltopalvelut ja korjaukset seuraaviin laitteisiin:

 • Ruohonleikkurit
 • Moottori- ja raivaussahat
 • Puutarhajyrsimet
 • Polttomoottorikäyttöiset vesipumput
 • Perämoottorit
 • Lumilingot
 • Aggregaatit
 • Mopot ja skootterit
 • Sähköpotkulaudat
 • yms. laitteet
 • Em. laitteet myös akkukäyttöisinä.
 • Lisäksi kevytperävaunujen korjaus.

Huoltopalvelut ja korjaustyöt 6 kk takuulla. Takuu kattaa huolto- tai korjaustyöstä johtuvat virheet.


Polkupyörien huolto ja korjaus

Polkupyörä tulisi yhtälailla huoltaa kuten muutkin ajoneuvot ja kulkuvälineet.

Huoltamalla polkupyörääsi säännöllisesti vältyt yllättäviltä ongelmilta ja säästät rahaa. Pyöräily on turvallista ja mukavaa, ja pystyt luottamaan siihen että pääset perille saakka.

Kun huollatat pyörääsi, sen käyttöikä pitenee ja siinä on parempi jälleenmyyntiarvo. On järkevämpää ja edullisempaa huollattaa pyörää etukäteen, kuin tehdä kalliita korjauksia, kun vahinko on jo tapahtunut. Huollattamalla näihin kalliimpiin korjauksiin ei välttämättä tarvitse ryhtyä.

Jos sijoitat rahaa pyörän hankintaan, niin kannattaa siitä pitää myös huolta.

Polkupyörä tulisi huoltaa vähintään kerran vuodessa. Jos käytät pyörääsi ympäri vuoden, on huolto järkevää tehdä kaksi kertaa vuoden aikana. Lisäksi huoltoon kannattaa olla yhteydessä, jos sinusta tuntuu, että jokin pyörässäsi ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla. Ongelma tarkistetaan ja tehdään tarvittavat korjaus-, huolto- tai säätötoimenpiteet.

Tyypillisesti pyörän huolto tehdään keväällä ennen ajokauden alkua. Yhtä hyvin huollon voi tehdä jo syksyllä kun ajot loppuu. Silloin pyörä on keväällä heti käyttövalmiina. Enemmän käytössä oleva pyörä huolletaan puolivuosittain sekä keväällä että syksyllä.  Pyörän huollon voi tehdä myös vaikka sydäntalvella. Silloin huollossa ei ole ruuhkaa ja se voi olla myös edullisempaa.

Lisäksi uuteen pyörään suositellaan tehtäväksi ensihuolto muutaman kuukauden tai 200 km -300 km käytön jälkeen. Ensihuollossa pyörä tarkastetaan ensisijaisesti sen turvallisuuden ja toimivuuden takia.  

Huollan myös sähköavusteiset pyörät.

Huoltopalvelut ja korjaustyöt 6 kk takuulla. Takuu kattaa huolto- tai korjaustyöstä johtuvat virheet.


Suksien voitelu

Hiihtäminen on mukava harrastus ja kuntoilumuoto.

Se on vielä mukavampaa kun hiihtäjällä on käytössään oikeanlainen ja oikein voideltu suksi. Suksien oikealla voitelulla hiihdosta tulee mielekkäämpää ja tehokkaampaa. Oikean voitelun saavuttamiseksi on tiedettävä suksien soveltuvuus käyttäjälleen.

Luistovoide kuluu ja likaantuu käytössä ja suksien puhdistus sekä luistovoitelu muutamia kertoja kauden aikana on suositeltavaa. Myös ns. karvapohjasukset tarvitsevat luistovoitelun. Ne eivät ole täysin voiteluvapaat. Luiston paranemisen lisäksi luistovoitelu myös suojaa suksen pohjaa ja tällä tavalla niiden käyttöikä pitenee.  

Hyvän pidon saavuttamiseksi pitää määritellä suksen pitoalue, voidepesän pituus ja syvyys. Pitovoidetta voi joutua lisäämään tai se pitää vaihtaa kelin mukaan. Esimerkiksi kovalla ja jäisellä ladulla auraaminen voi syödä pitovoiteen pois hyvinkin nopeasti. Karvapohjasuksien pitokarvoja pitää huoltaa ja ne voidaan tarvittaessa uusia.

Suksien kausihuollolla kauden alussa ja lopussa saadaan kasvatettua niiden käyttöikää.

Laskettelusuksien ja lumilautojen huolto

Laskettelusukset ja lumilaudat kaipaavat mielellään myös vuosittaista huoltoa. Harrastus sujuu mukavammin, kun alla on hyvin huolta pidetyt sukset tai lauta.

Voitelu ja kanttien teroitus kuuluu huoltoon, Voidaan myös tehdä erikseen, jos toiselle ei ole tarvetta.


Varaosien ja tarvikkeiden myynti

Kauttani myös polkupyörien ja pienkoneiden varaosat ja tarvikkeet. Yleisimmät huolto- varaosat löytyy suoraan hyllystä. Esimerkiksi polkupyörien jarrupalat, ketjut ja vaijerit. Pienkoneiden sytytystulpat ja suodattimet ym. huolto- ja kulutusosat. Valikoimassa myös ruohonleikkureiden ja lumilinkojen hihnoja. Lisäksi minulta löytyy renkaat polkupyöriin, sähköpotkulautoihin, mopoihin ja pienkoneisiin.

Jos ei löydy heti hyllystä, niin tilaamalla saadaan lähes mitä tahansa. Käytän Suomen johtavia tarvike varaosien ja tarvikkeiden toimittajia, niin pienkone kuin polkupyörien osien kohdalla.

Polkupyörien osissa edustan sekä Shimanon että Sramin maahantuonteja. Alkuperäiset varaosat sekä heidän edustamat pyöräilyyn liittyvät tarvikkeet.  
Kauttani alkuperäis varaosat myös pienkoneisiin.

Aina kannattaa kysyä. Autan mielelläni pienemmissäkin tarpeissa. Soita tai tule käymään!


Tarvitsetko kuljetuksen huoltoon tulevalle laitteelle?

Noudan veloituksetta huoltoon tulevat laitteet 15 km säteellä toimipisteestä. Voin toimittaa ne huollon jälkeen myös takaisin hintaan 20€ (sis. alv.24%). Kerro kuljetustarpeesta työtä varattaessa.